X (Twitter) 10 dagen geblokkeerd in Venezuela

aug 9, 2024

“X get out of Venezuela for 10 days!” Dat zegt Nicolas Maduro, die net tot president van het land benoemd is, in een speech die is uitgezonden op de nationale tv-zender in Venezuela. Het socialmedia-platform X (voorheen Twitter) kan 10 dagen niet gebruikt worden.

Maduro gaf opdracht tot de blokkade nadat Elon Musk, de eigenaar van X, het platform heeft gebruikt om zijn onvrede te uiten over de overwinning van de Venezolaan bij de verkiezingen op 28 juli. Die overwinning is discutabel omdat er nog niet is bewezen dat Maduro daadwerkelijk de meeste verkiezingsstemmen heeft gekregen.

Landen als de Verenigde Staten, Argentinië en Chili erkennen de beweerde overwinning van Maduro niet en dringen aan op transparantie en de publicatie van de stemcijfers. China en Rusland hebben Maduro gefeliciteerd met zijn overwinning.

Ruzie tussen Musk en Maduro

Elon Musk plaatste maandag dit bericht op X: “Shame on the dictator Maduro”. Hij noemde de president eerder ook al eens een ezel.

Maduro beschuldigd Musk er op zijn beurt van de drijvende kracht te zijn achter de protesten naar aanleiding van de verkiezingen.

Overigens is het niet alleen X waar Maduro kritiek op heeft, hij riep ook op om WhatsApp niet meer te gebruiken, en te kiezen voor WeChat of Telegram omdat Whatsapp gebruikt zou worden voor het uiten van bedreigingen aan het adres van families van soldaten en agenten.

Neem je online veiligheid terug

 

  • Onbreekbare encryptie
  • Echte online privacy
  • Wereldwijd servernetwerk
  • Onbeperkt apparaten
  • Grenzeloos streamen
  • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant