Instagram geblokkeerd in Turkije

aug 2, 2024

Instagrammen is in Turkije niet langer mogelijk. Het land heeft de toegang tot het sociale mediaplatform geblokkeerd. Dat zei de infotech-toezichthouder vrijdag. Wat de reden is voor de blokkade werd niet duidelijk gemaakt. Hoelang de blokkade gaat duren is ook niet bekend. De Turkse Autoriteit voor Informatietechnologie en Communicatie (BTK) publiceerde het besluit van 2 augustus op haar website.

Het blokkeren van Instagram volgt op opmerkingen van een hoge Turkse functionaris die Instagram beschuldigde van “censuur” rond de dood van Ismail Haniyeh. De condoleanceposts van de functionaris over de moord op Ismail Haniyeh, een belangrijke functionaris van de Palestijnse militante groep Hamas, werd door instagram geblokkeerd.

“Dit is censuur, puur en simpel”, zei Altun, de communicatiedirecteur van het Turkse presidentschap, op een ander socialmediaplatform – X, en voegde eraan toe dat Instagram geen beleidsschendingen had genoemd voor zijn actie.

Meta Platforms Inc (eigenaar van Instagram) heeft nog geen commentaar gegeven, over het verbod of de opmerkingen van Altun.

Overal toegang tot Instagram!

Omzeil online beperkingen waar je ook bent met VPN Nederland

Alles wat je wilt zien, slechts één klik verwijderd!

We raden aan om VPN Nederland te gebruiken als je naar Turkije gaat

Turkije is een land met strenge internetcensuur, en het recente verbod op Instagram voegt extra druk toe voor degenen die naar Turkije reizen. Daarom raden we aan om VPN Nederland te installeren als je van plan bent om naar Turkije te gaan.

VPN Nederland is een online bescherming-, privacy– en anti-censuur tool die is ontworpen om de beperkingen die je online kunt tegenkomen te omzeilen. Met de VPN Nederland-app kun je Instagram blijven gebruiken, net als andere apps en websites die mogelijk niet toegankelijk zijn in Turkije.

Omdat VPN Nederland voorstander is van online vrijheid, geven we het VPN Nederland-abonnement gratis weg aan reizigers, zodat iedereen kan genieten van onbeperkte online vrijheid, waar ze ook zijn.

Dus als je deze zomer in Turkije bent en door Instagram wil scrollen zonder met online beperkingen te maken te krijgen, kun je het volgende doen:

  1. Abonneer je op VPN Nederland.
  2. Download VPN Nederland op je apparaat. Een enkel abonnement ondersteunt een onbeperkt aantal apparaten en alle belangrijke besturingssystemen, waaronder Android en iOS.
  3. Start VPN Nederland en maak verbinding met een VPN-server buiten Turkije.
  4. Blijf verbonden en gebruik Instagram, evenals alle andere websites, platforms en apps zonder beperkingen.
Censuur is nooit goed, en daarom geven wij je de manier om deze vreemde praktijken te omzeilen. Met VPN Nederland kun je waar en wanneer je ook wil instagrammen, en genieten van de vrijheid die het internet ons biedt.

Neem je online veiligheid terug

 

  • Onbreekbare encryptie
  • Echte online privacy
  • Wereldwijd servernetwerk
  • Onbeperkt apparaten
  • Grenzeloos streamen
  • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant