Sporten die je niet mag missen in september 2024

aug 29, 2024

September betekent niet alleen weer terug naar school of naar je werk na die heerlijke vakantie, maar ook de terugkeer of het vervolg van een paar van de grootste sportevenementen van het jaar. Terwijl sommige evenementen al in augustus zijn begonnen en in september doorgaan, zoals de Zomer Paralympics, de Vuelta a España en de US Open, beginnen andere competities, toernooien en evenementen juist net.

We besparen je de moeite van het zoeken naar de juiste zender en geven je een lijst van de belangrijkste sportevenementen in september die je niet wil missen. Pak je agenda er maar bij!

Stream meer sporten dan ooit!

Krijg toegang tot elk streamingplatform en stream elke sport met behulp van VPN Nederland!

Profiteer van de beste deal voor onbeperkt streamen!

World Endurance Racing

Wanneer:

Waar te kijken: Eurosport, Discovery Plus, HBO Max, L’Équipe (Frankrijk), Sport1 (Duitsland)

September begint sterk met de Lone Star Le Mans (ook wel COTA genoemd) race in het World Endurance Championship. Het circuit maakt zijn eerste terugkeer naar het kampioenschap sinds 2020, en het WEC-seizoen van 2024 is tot nu toe een waar genot. Als je de actie hebt gemist, is dit het moment om in te springen en de tweede helft van het seizoen te gaan kijken.

En als één Endurance-race niet genoeg voor je is, is september ook de maand van de 6 Uur van Fuji – een van de favoriete races van elk WEC-seizoen. Zorg dus dat je beide races niet mist.

Formule 1

Wanneer:

Waar te kijken: Viaplay, F1 TV, ServusTV, ORF of Joyn (Oostenrijk), RTL Play (Luxemburg), SRF Zwei (Zwitserland), RTBF Auvio (België), TV8 (Italië)

De start van september lijkt een geweldige periode zijn voor alle motorsportfans, want de maand begint niet alleen met een WEC-race, maar ook met de Grand Prix van Italië, gevolgd door de Grand Prix van Azerbeidzjan en de Grand Prix van Singapore later in de maand.

De tweede helft van het Formule 1-seizoen is eind augustus begonnen met onze eigen Grand Prix van Nederland, en het lijkt erop dat Verstappen en Red Bull moeite hebben om het tempo bij te houden met McLaren, dat langzaam maar zeker punten verzamelt. Hoewel het jammer is om Verstappen op een losing streak te zien, brengt dit ook wat broodnodige spanning terug in het seizoen. En daar zijn we blij mee. Jij ook?

WRC

Wanneer:

  • Akropolis Rally: 5 – 8 september
  • Rally Chili: 26 – 29 september

Waar te kijken: Rally TV, Red Bull TV, ServusTV en Joyn (Oostenrijk), Sport1 (Duitsland), ITVX (Engeland), RTBF Auvio (België)

Een geweldige maand dus voor motorsportfans. We beginnen met WEC en Formule 1, en gaan door met twee rallyraces in de loop van de maand. Van de prachtige Griekse Akropolis Rally tot de betoverende Rally van Chili, september belooft een traktatie te worden voor rallyfans.

De Rally-standings van 2024 zijn nog steeds erg close en kunnen elk moment veranderen. Dus als je om de een of andere reden de andere motorsportevenementen deze maand niet spannend genoeg vindt, dan is rallyracen dat zeker wel, vooral omdat je elke race volledig gratis en overal kunt bekijken met VPN Nederland.

Sport om te kijken in augustus 2024

Sport om te kijken in augustus 2024

Hey, sportfan! Juli was een enorm sterke sportmaand, met een paar van de meest verwachte...
Sport om te kijken in juli 2024

Sport om te kijken in juli 2024

Juni was een geweldige sportmaand, want afgelopen maand begonnen een paar van de grootste...
Sport om te kijken in juni 2024

Sport om te kijken in juni 2024

Mei zat zo vol met sport als een sportfan maar kan hopen. We hebben de Europa League en de...
Sporten om te kijken in mei 2024

Sporten om te kijken in mei 2024

April is de maand wanneer de meeste sportcompetities warmgedraaid zijn en echt interessant worden,...
Sporten om te streamen in april 2024

Sport om te bekijken in april 2024

We zagen de terugkeer van enkele van onze favoriete sporten op vertrouwde streamingplatforms en...
Beste gratis sportstreamingdiensten

De beste gratis sport-streamingplatforms

Sportstreaming is een rage. Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet en waar je van houdt, er...
Welke sporten te streamen in maart 2024

Sport om te kijken in maart 2024

Voelde je je in januari en februari een beetje verveeld? Dat kan meer zijn dan je alleen de...
De beste Hesgoal alternatieven

Op zoek naar Hesgoal: De gevaarlijke en juiste alternatieven

Ken je Hesgoal nog? Het was ooit hét platform voor het online en gratis streamen van vrijwel alle...
We lanceren een gloednieuw sportsegment

We lanceren een gloednieuw sportsegment!

Nu het sportseizoen van 2024 op gang komt, hebben we bij VPN Nederland spannend nieuws om met...
Grand Prix Radio komt in 2024 niet terug naar Nederland

Grand Prix Radio komt in 2024 niet terug naar Nederland

Dit dus gewoon ***. Grand Prix Radio komt niet terug naar Nederland voor het Formule 1-seizoen van...

NFL

Wanneer: 5 september – 5 januari

Waar te kijken: ESPN, ITVX en Channel 5 (Engeland), 7Plus (Australië), Netflix (selecte wedstrijden)

Nederland is geen Amerika, maar de NFL is spannend, ongeacht waar je bent en waar je vandaan komt.

Op 5 september start het reguliere NFL-seizoen 2024/2025, dat zal pieken tijdens de Super Bowl LIX. De Kansas City Chiefs hebben twee opeenvolgende Super Bowls gewonnen en de rest van de teams zijn ongetwijfeld dorstig naar bloed.

Zelfs als het niet je favoriete sport is, is het toch de moeite waard om een wedstrijd of twee te kijken om wat brute actie te zien waar we misschien nog niet zo aan gewend zijn. De NFL krijgt trouwens jaar na jaar steeds meer internationale aantrekkingskracht, dus misschien is dit wel het jaar waarin jij de smaak voor deze sport ook te pakken krijgt?

UEFA Nations League

Wanneer: start op 5 september

Waar te kijken: NOS, NPO, Ziggo Sport en diverse internationale omroepen wereldwijd

Goed nieuws voor voetbalfans, want alle grote voetbalcompetities keren eindelijk terug in september. Het begint allemaal met de UEFA Nations League, die nu zijn vierde toernooi in de geschiedenis ingaat.

Nederland is in groep 3 van divisie A terechtgekomen en neemt het in september op tegen Bosnië en Herzegovina en Duitsland. Met een sterk Nederlands elftal dat een goede reeks achter de rug heeft in het EK en de tegenstanders serieus neemt, belooft de start van de Nations League een spektakel te worden dat je niet wil missen.

Wil je geen wedstrijd overslaan? Bekijk dan onze uitgebreide gids om het Nations League-toernooi van 2024/2025 te volgen.

UFC 306: O’Malley vs. Dvalishvili

Wanneer: 14 september

Waar te kijken: Discovery Plus, HBO Max, UFC Fight Pass

We zijn de vechtsportfans niet vergeten. Op 14 september vindt het langverwachte UFC Bantamweight gevecht plaats met als hoofdgevecht de huidige kampioen Sean O’Malley (die eerder in maart tegen Vera vocht) tegen Merab Dvalishvili.

Brutaal, bloederig en hard, de UFC-gevechten zijn de vechtsport die de afgelopen jaren enorm is geëvolueerd en zeker het kijken waard is als je ervan houdt. Gelukkig heeft Nederland misschien wel een van de beste UFC-streamingopties op Discovery Plus en HBO Max. En als je toevallig in het buitenland bent tijdens het gevecht, is er altijd nog VPN Nederland om je te helpen streamen wat je wil, waar je ook bent.

WK Futsal 2024

Wanneer: 14 september – 6 oktober

Waar kijken: FIFA+

Terwijl we wachten op de grote voetbalevenementen, hebben we het WK Futsal 2024 om naar uit te kijken. Gehouden in Oezbekistan en, natuurlijk, met het Nederlandse zaalvoetbalteam, is dit een geweldige sport om in september in te duiken. Vooral omdat je het online volledig gratis kunt bekijken op FIFA+.

Eindelijk een sport waarvoor je niet hoeft te betalen om te kunnen kijken!

UEFA Champions League

Wanneer: start op 17 september

Waar kijken: Ziggo Sport, RTL Play en VTM GO (België), ZDF (Duitsland), RTL Play (Luxemburg), SRF (Zwitserland), BBC iPlayer (Engeland)

De UEFA Champions League keert op 17 september terug en loopt tot 31 mei. Voor het eerst ooit zal de Champions League worden gehouden in een nieuw format, waarbij 36 teams elk 8 wedstrijden spelen tegen verschillende tegenstanders, maar alle teams worden gerangschikt in één gezamenlijke groep. Dit verandert niet alleen de dynamiek van de competitie, maar verhoogt ook het aantal wedstrijden tot 189.

Meer voetbal! Yay!

De UEFA Champions League staat meestal garant voor enkele van de beste voetbalwedstrijden van het jaar. Dus mis geen enkele wedstrijd. Met de hulp van onze gids voor het streamen van de Champions League en VPN Nederland hoef je dat ook niet te doen.

Laver Cup

Wanneer: 20 – 22 september

Waar te kijken: Eurosport, Tennis Channel

De US Open was de laatste Grand Slam van het jaar, maar we hebben in september gelukkig nog de Laver Cup om naar uit te kijken. Het toernooi van 2024 is de zevende editie van de Cup, waar teams uit Europa proberen de rest van de wereld aan te pakken.

Dit jaar zal Team World proberen de Cup voor het derde jaar op rij te winnen – zou dit het jaar zijn waarin Europa zijn leiderschap terugwint? Je zult moeten kijken om daar achter te komen.

UEFA Europa League

Wanneer: start op 25 september

Waar te kijken: ESPN en Talpa-zenders

Alsof dat nog niet genoeg voetbal is, begint de UEFA Europa League zijn officiële competitie op 25 september, wat het 54e seizoen zal zijn. Net als de Champions League zal ook de Europa League voor het eerst worden gespeeld in een nieuw format: de groepsfase met 32 teams wordt vervangen door een competitie met 36 teams, wat ons in totaal 189 wedstrijden oplevert. Bovendien kan Atalantade winnaar van de finale van vorig jaar – zijn titel niet verdedigen, omdat de nieuwe regels niet toestaan dat teams van de knock-outfase naar de Europa League doorstromen. Dit betekent dat we gegarandeerd een nieuwe kampioen krijgen.

En dat zou natuurlijk zo maar een van onze teams kunnen zijn!

Zo kijk je de Red Eye series gratis

Zo kijk je de superspannende serie Red Eye

Ok, de korte versie: Er is momenteel geen manier om de serie Red Eye in Nederland te kijken. De...
Wentworth op Netflix kijken

Hoe kun je Wentworth kijken op Netflix?

Op dit moment is er geen streamingdienst in Nederland die de serie aanbiedt. Maar je kunt alle...
Zo kijk je Dark Winds op Netflix

Hoe kun je Dark Winds op Netflix kijken?

De serie Dark Winds is momenteel niet beschikbaar op streamingplatforms in Nederland. Maar je kunt...
Zo kijk je Boiling Point gratis

Zo bekijk je de serie Boiling Point helemaal gratis

In Nederland kun je de serie Boiling Point alleen kijken op NPO 1 (wekelijks een aflevering in de...
Zo kun je Even Lambs Have Teeth gratis bekijken

Zo kun je Even Lambs Have Teeth gratis bekijken

Op dit moment is er geen manier om Even Lambs Have Teeth in Nederland te kijken. Maar je kunt de...
Zo kun je Perfect Days bekijken

Hoe kijk je Perfect Days, de geweldige film van Wim Wenders?

Wie staat er te springen om wc’s schoon te maken in Tokyo? Vast niemand. Toch heeft Hirayama er...
The Great serie gratis kijken

Hoe kun je gratis naar de serie The Great kijken

The Great is een geweldige kostuumdrama-komedie die losjes gebaseerd is op het leven van keizerin...
Zo kijk je Tell Me Lies seizoen 2

Hoe kijk je Tell Me Lies seizoen 2 nu meteen?

Als je van een beetje liefdesdrama houdt dan is Tell Me Lies misschien wel een van de allerbeste...
Waar kijk je Parks and Recreation?

Waar kijk je Parks and Recreation?

Als er ooit een serie was die qua hart, vriendschap en hilariteit kon wedijveren met The Office,...
Series die je moet zien in September 2024

Series die je moet zien in september 2024

September betekent misschien weer terug naar school gaan en je zomervakantie omzetten in een...

Alle ballen verzamelen en gas d’rop!

Dat was een deel van alle sport die deze maand te streamen is. Van races tot balsporten, er is genoeg te kijken. Het zijn nog niets eens alles sportevenementen die in september plaatsvinden, maar het zijn er zeker genoeg om je agenda, avonden en weekenden te vullen. En als dat om de een of andere reden nog niet genoeg is, zorg dan dat je onze handleiding bekijkt met alle series en shows die in september uitkomen en die je absoluut niet mag missen.

We zeggen niet dat je deze maand geen sociaal leven moet hebben. We zeggen alleen dat het een optie is met al die geweldige dingen op tv. Vooral nu je het meeste live en zelfs gratis kunt bekijken met de hulp van VPN Nederland.

Neem je online veiligheid terug

 

  • Onbreekbare encryptie
  • Echte online privacy
  • Wereldwijd servernetwerk
  • Onbeperkt apparaten
  • Grenzeloos streamen
  • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant