Sport om te kijken in juli 2024

jun 27, 2024

Juni was een geweldige sportmaand, want afgelopen maand begonnen een paar van de grootste sportevenementen van het jaar, waaronder het EK voetbal en de Tour de France, die natuurlijk doorgaan tot ver in juli. Deze maand gaan enkele favoriete competities die eerder begonnen zijn gewoon door en gaan ze zelfs de spannendste fase in. Maar natuurlijk is juli ook de maand voor nieuwe en opwindende sportevenementen die je niet mag missen.

Welke dat zijn? Laten we het gaan ontdekken! Bekijk de belangrijkste sportevenementen van juli.

Stream meer sporten dan je ooit zou kunnen!

Krijg toegang tot elk streamingplatform en stream elke sport met behulp van VPN Nederland!

Profiteer van de beste deal voor onbeperkt streamen!

Wimbledon

Wimbledon streaming op BBC iPlayer in het Verenigd Koninkrijk

Wanneer: 1 – 14 juli

Waar te kijken: Ziggo, BBC iPlayer (gratis, alleen beschikbaar in het VK), 9Now (gratis, alleen beschikbaar in Australië)

Juli begint sterk met een van de spannendste en bekendste tennistoernooien van het hele jaar, de derde Grand Slam van 2024 – Wimbledon.

Traditioneel zal Londen de terugkeer van de grootste en beste tennisspelers van de wereld zien die strijden om de trofee. Met Carlos Alcaraz en Markéta Vondroušová als de verdedigende kampioenen en de grootste namen in het moderne tennis die allemaal aanwezig zijn op het toernooi, is dit een tennistoernooi dat je niet mag missen!

EK voetbal

Wanneer:

Waar te kijken: NOS, NPO, KPN, Ziggo, Odido, enz.

Ondanks een gemengd aanbod van geweldige wedstrijden, saaie wedstrijden en een paar doelpunten voor het rivaliserende team, heeft Oranje de achtste finales bereikt en dit geeft nog steeds een kans op de overwinning. 2 juli spelen ‘we’ tegen Roemenië. Natuurlijk is een wedstrijd van het Nederlandse Elftal er een die niemand mag missen. En, natuurlijk, zullen we (met een beetje hulp van VPN Nederland) ‘onze’ jongens thuis of vanuit het buitenland keihard aanmoedigen.

Formule 1

Wanneer:

  • 7 juli: Grand Prix van Groot-Brittannië
  • 21 juli: Hongaarse Grand Prix
  • 28 juli: Belgische Grand Prix

Waar kijken: Viaplay, ServusTV of Joyn (gratis, alleen beschikbaar in Oostenrijk), RTL Play (gratis, alleen beschikbaar in Luxemburg), SRF (gratis, alleen beschikbaar in Zwitserland), RTBF Auvio (gratis, alleen beschikbaar in België)

De Formule 1 gaat in juli onverminderd door en trakteert ons op enkele van de meest mooiste races van het seizoen, waaronder de GP van Silverstone en Spa-Francorchamps. Of Max Verstappen de sport nu heeft veroverd of niet, deze Grand Prix zijn te iconisch om te missen. Bovendien neemt de Formule 1 na deze races een traditionele pauze, dus zorg ervoor dat je genoeg Formule 1-actie hebt gezien om het vol te houden tot de GP van Zandvoort in augustus!

Formule 1

De Formule 1 draait natuurlijk nog steeds goed en het zou wel eens weer spannend kunnen worden. Er werd veel gesproken over het feit dat de Formule-races niet meer zo goed zijn sinds Max Verstappen duidelijk heeft bewezen de ideale kampioen te zijn. Maar na de recente problemen van Red Bull in Miami en Monaco neemt de spanning weer toe en daar kunnen we niet gelukkiger over zijn!

In juni zullen er drie Grand Prix zijn, die allemaal een speciaal plekje in ons hart innemen, waaronder de GP van Canada, de Spaanse GP en GP van Oostenrijk – de thuisbasis van Red Bull.

En als de Formule 1 alleen op de een of andere manier niet genoeg voor je is, zijn er ook de Formule 2 en de Formule 3 om van te genieten en je bloeddruk hoog te houden.

Giro d’Italia Vrouwen

Wanneer: 7 – 14 juni

Waar te kijken: Eurosport, Discovery+, HBO Max

Als de Tour de France niet genoeg wielrennen voor je is, is er ook de Giro d’Italia Vrouwen die plaatsvindt in de tweede week van juli. Na de kritiek op het parcours van vorig jaar, heeft de Giro d’Italia Donne dit jaar stappen ondernomen om er een uitdagend evenement van te maken dat de moeite waard is om te kijken.

Dus als je een extra dosis wielrennen nodig hebt in je leven, of gewoon iets anders wil zien dan de Tour de France, zal dit zeker voldoen aan je wensen.

6 Uur van São Paulo

Wanneer: 14 juli

Waar te kijken: Eurosport, Discovery+, HBO Max

De 24 Uur van Le Mans is dan misschien afgelopen, maar het WEC-seizoen 2024 gaat nog steeds sterk door, en in juli zien we de epische 6 Uur van São Paulo in Brazilië.

WEC-races zijn altijd een spektakel en de races vinden niet vaak genoeg plaats om ze te willen missen. We houden je op de hoogte van de beste uitzend- en streamingopties, zodat jij de aankomende race live en gratis kunt bekijken.

WRC Rally Letland

Wanneer: 18 – 21 juli

Waar te kijken: Rally TV, Red Bull TV, ServusTV en Joyn (gratis, alleen beschikbaar in Oostenrijk), Sport1 (gratis, alleen beschikbaar in Duitsland), ITVX (gratis, alleen beschikbaar in Engeland), RTBF Auvio (gratis, alleen beschikbaar in België)

We zijn nog niet klaar met motorsport, en juli ook niet. Van 18 juli tot 21 juli kunnen we genieten van de Rally van Letland in het World Rally Championship. Terwijl de Formule 1 en MotoGP de grote locaties over de hele wereld aandoen, laat rally ons steeds iets nieuws zien, en dat is natuurlijk geweldig!

Traditioneel wordt de rally gehouden in Liepāja en de gehele race bestrijkt een afstand van 300 km.

Formule E-finale

Wanneer:

  • London ePrix: 20 – 21 juli

Waar te kijken: Ziggo Sport, ServusTV en Joyn (gratis, alleen beschikbaar in Oostenrijk), RTBF Auvio (gratis, alleen beschikbaar in België), The Roku Channel (gratis, alleen beschikbaar in de VS)

Het Formule E-seizoen loopt ten einde, en dat maakt de London ePrix des te spannender en belangrijker. De strijd om het podium is nog gaande, waarbij Oliver Rowland nog steeds kans maakt op de derde plaats tegen Mitch Evans, en onze landgenoten Robin Frijns en Nyck de Vries nog hun posities kunnen verbeteren, ondanks dat ze ver achterlopen vergeleken met hun prestaties in het F1-kampioenschap.

Hoe dan ook, het is de finale en dat maakt het automatisch de moeite waard om te kijken!

Zomerspelen

Olympische Zomerspelen 2024 in Parijs
Wanneer: 26 juli – 11 augustus

Waar te kijken: NOS, NPO, KPN, Ziggo, Odido, etc.

Wat misschien wel het belangrijkste sportevenement van het jaar is – de Zomerspelen van 2024 – begint eindelijk op 26 juli. En hoe kun je dat missen? De beste atleten ter wereld strijden om de hoogste eer in de sportwereld.

Zoals je waarschijnlijk weet, vinden de Olympische Spelen van 2024 plaats in Parijs, evenals in 16 andere steden rond Parijs en in één stad in Tahiti.

De Olympische Spelen hebben niet veel uitleg nodig – het is gewoon iets dat je moet zien. Dus ga er maar even goed voor zitten, want met met de hulp van VPN Nederland kun je natuurlijk elke seconde van de Olympische Spelen bekijken, zelfs als ze tijdens je vakantie plaatsvinden.

Juli is een sportmaand met een gouden randje (hopelijk)

Juli belooft een van de belangrijkste sportmaanden van het jaar te worden, boordevol spectaculaire evenementen die je absoluut niet mag missen. Van de spannende wedstrijden in het EK voetbal en de iconische etappes van de Tour de France, tot de intensiteit van Wimbledon en de adrenaline van de Formule 1-races. Maar laten we vooral de Olympische Spelen niet vergeten. Hoeveel gouden plakken neemt Nederland mee naar huis?

Hoe dan ook, juli biedt voor elke sportliefhebber iets bijzonders. Zorg dat je niets mist van al deze geweldige sportmomenten, waar je ook bent. Met de juiste streamingopties en misschien een beetje hulp van VPN Nederland, kun je genieten van elke seconde van deze fantastische sportmaand. En als je dan nog tijd over hebt, kun je ook eens kijken naar alle geweldige series die in juli gereleased worden.

Geweldige sportevenementen en een lading aan topseries, dat is pas écht genieten deze zomer.

Neem je online veiligheid terug

 

  • Onbreekbare encryptie
  • Echte online privacy
  • Wereldwijd servernetwerk
  • Onbeperkt apparaten
  • Grenzeloos streamen
  • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant