Sport om te kijken in augustus 2024

jul 30, 2024

Hey, sportfan! Juli was een enorm sterke sportmaand, met een paar van de meest verwachte competities van het jaar die werden afgerond, en andere die net begonnen. We hebben Spanje de EK-beker zien winnen en Tadej Pogačar de Tour de France, Carlos Alcaraz veroverde Wimbledon en we zagen natuurlijk de start van de Olympische Zomerspelen.

Mocht je je zorgen maken dat het beste van het sportjaar geweest is, wees dan gerust, want augustus zit boordevol met allerlei sportevenementen die je zeker weten niet mag missen. Dus maak je klaar en bekijk alle sport die je deze maand zeker moet zien.

Stream meer sporten dan ooit!

Krijg toegang tot elk streamingplatform en stream elke sport met behulp van VPN Nederland!

Profiteer van de beste deal voor onbeperkt streamen!

De Olympische Spelen

Wanneer: 26 juli – 11 augustus

Waar te kijken: NOS, NPO, HBO Max, Discovery Plus, Eurosport

De Olympische Zomerspelen van 2024 in Parijs zijn misschien in juli begonnen, maar ze gaan door tot 11 augustus met de belangrijkste en interessantste wedstrijden nog op komst. De Spelen zijn wat ons betreft té belangrijk om niet op deze sportlijst te staan.

Nederland heeft nog niet veel medailles gezien, maar onze beste kansen op het podium komen nog. In augustus zullen Nederlandse atleten deelnemen aan sporten als roeien, judo, zeilen, waterpolo, handbal en meer – allemaal sporten waarin we goede kansen maken.

Rally Finland (WRC)

Rally Finland

Wanneer: 1 – 4 augustus

Waar te kijken: Rally TV, Red Bull TV, ServusTV en Joyn (gratis, alleen beschikbaar in Oostenrijk), Sport1 (gratis, alleen beschikbaar in Duitsland), ITVX (gratis, alleen beschikbaar in Engeland), RTBF Auvio (gratis, alleen beschikbaar in België)

Formule 1 heeft misschien even pauze, maar als je motorsport mist, is WRC hier om de leegte op te vullen met de Rally Finland. Tot nu toe leidt Kalle Rovanperä in het klassement, en hij zou zich thuis moeten voelen in de Rally Finland, maar de race is berucht om zijn moeilijkheidsgraad, dus alles kan gebeuren. Eén ding is zeker: dit wil je niet missen!

MotoGP

MotoGP streaming live en gratis op ServusTV

Wanneer:

  • Britse GP: 4 augustus
  • Oostenrijkse GP: 18 augustus

Waar kijken: Ziggo Sport, ServusTV of Joyn (gratis, alleen beschikbaar in Oostenrijk), RTL (gratis, alleen beschikbaar in Luxemburg), SRF Zwei (gratis, alleen beschikbaar in Zwitserland), RTBF Auvio (gratis, alleen beschikbaar in België)

Als de Rally niet genoeg motorsportactie voor je is in augustus, wees dan niet bang, want augustus trakteert ons ook op twee MotoGP-races – enkele van de beste van het seizoen. Dat zijn de Britse GP en de Oostenrijkse GP.

In tegenstelling tot de Formule 1 staan de MotoGP-rijders nog dicht bij elkaar in het klassement, dus er kan nog van alles gebeuren. Het perfecte moment om weer in te schakelen.

Tour de France Femmes

Wanneer: 12 – 18 augustus

Waar te kijken: NOS, Sporza (gratis, alleen beschikbaar in België), RTBF Auvio (gratis, alleen beschikbaar in België), France TV (gratis, alleen beschikbaar in Frankrijk), SBS (gratis, alleen beschikbaar in Australië)

De Tour de France is misschien voorbij, maar de Tour de France Femmes moet nog komen. In augustus worden we getrakteerd op de derde editie van de Tour de France Femmes, en hoewel sommige atleten zijn afgehaakt vanwege de nabijheid van de Olympische Spelen, kan dit toch de beste Tour de France Femmes tot nu toe zijn. Bovendien is het meer wielrennen met een paar van de allerbeste Nederlandse wielertalenten in het zadel – dus je wil dit zeker niet missen!

Vuelta a España

Wanneer: 17 augustus – 8 september

Waar te kijken: NOS, Sporza (gratis, alleen beschikbaar in België), SBS on Demand (gratis, alleen beschikbaar in Australië), RTVE (gratis, alleen beschikbaar in Spanje)

Iemand zin in meer wielrennen? Zo ja, dan heb je geluk, want La Vuelta 24 – de derde en laatste grote ronde van het wielerseizoen 2024 voor mannen, begint op 17 augustus en neemt je mee over enkele van de meest intense fietsroutes in Portugal en Spanje.

Als de laatste grote ronde van het jaar, zorg ervoor dat je hier je sportfix krijgt terwijl het nog kan.

Formule 1

Wanneer:

  • Grand Prix van Nederland: 25 augustus

Waar te kijken: NOS, Viaplay, ServusTV of Joyn (gratis, alleen beschikbaar in Oostenrijk), RTL (gratis, alleen beschikbaar in Luxemburg), SRF Zwei (gratis, alleen beschikbaar in Zwitserland), RTBF Auvio (gratis, alleen beschikbaar in België)

Yay, de Formule 1 is terug van zijn jaarlijkse pauze. Wat het nog beter maakt, is dat de eerste race van de tweede helft van het seizoen 2024 traditioneel begint met onze eigen Zandvoort GP.

Max Verstappen presteerde dit seizoen niet optimaal en heeft de meest recente races niet gewonnen, dus zou dit een terugkeer naar zijn oude goede vorm kunnen zijn? Of worden we getrakteerd op meer van die geweldige races zoals de Spa-Francorchamps GP? Hoe dan ook, wij zijn de winnaars, want het is meer Formule 1!

US Open

Wanneer: 26 augustus – 8 september

Waar te kijken: Nog te bepalen

Als je tennis hebt gemist en de Olympische Spelen gewoon niet genoeg waren, hoef je niet lang te wachten, want de US Open – een van de belangrijkste Grand Slam-toernooien van het jaar – begint op 26 augustus om de maand af te sluiten met nog meer wedstrijdspanning. Na de opwinding van Wimbledon dit jaar, kunnen we niet wachten om meer high-profile tennisacties te zien. En gelukkig hoeven we niet lang te wachten!

Zomer Paralympics 2024

Paralympische Zomerspelen 2024
Wanneer: 28 augustus – 8 september

Waar te kijken: NOS, NPO, HBO Max, Discovery+

Mis je de Olympische Spelen al? Dat begrijpen we. Gelukkig markeert 28 augustus het begin van de Zomerparalympics 2024. Dus als je zin hebt in meer topsportprestaties en atleten op het hoogtepunt van hun kunnen – dan zijn de Paralympics er zeker voor jou.

En met de hulp van VPN Nederland kun je de Paralympics overal bekijken.

Sport, nog meer sport, en heel toffe series

Van sport krijgen we geen genoeg, maar soms is het wel lekker om even wat anders te zien. Ben je ook toe aan een sportbreak? Check dan dit artikel over de must-see series van augustus.

Neem je online veiligheid terug

 

  • Onbreekbare encryptie
  • Echte online privacy
  • Wereldwijd servernetwerk
  • Onbeperkt apparaten
  • Grenzeloos streamen
  • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant