Netflix krijgt veel meer spannende series… maar er zit een addertje onder het gras

aug 19, 2024

De Netflix-bibliotheek staat op het punt enorm uitgebreid te worden met een paar van de meest verwachte series van een van ‘s werelds toonaangevendste bedrijven in de entertainmentindustrie en de maker van enkele van de best ontvangen series van onze generatie. Deze uitbreiding zal waarschijnlijk weinig impact hebben op Nederland, waar de meerderheid van deze series niet alleen niet beschikbaar zijn op Netflix, maar ook nergens gestreamd kunnen worden.

Stream meer op Netflix!

Toegang tot wereldwijde Netflix-bibliotheken en meer streamen dan ooit tevoren met VPN Nederland

Alles wat je wilt zien, slechts één klik verwijderd!

Netflix ontvangt een reeks AMC-shows

Volgens de Amerikaanse website Deadline, die sinds 2006 nieuws uit Hollywood brengt, heeft AMC onlangs een deal gesloten met Netflix en 15 van zijn populairste series verkocht aan het streamingplatform. Vanaf 19 augustus worden maar liefst 15 AMC-shows beschikbaar gesteld in de Netflixbibliotheek als onderdeel van een “gecurateerde AMC-collectie“. Series waar rijkhalzend naar uit wordt gekeken en die al goed ontvangen zijn.

Het gaat om onder meer de volgende series:

Dit kan een van de grootste uitbreidingen met de meeste impact van de streamingdienst zijn, die de laatste tijd meer gefocust was op het creëren van originele content. Na het recente succes van het toevoegen van HBO-content aan de bibliotheek, wat een positief effect had op zowel Netflix als HBO, verkent het bedrijf actief deze mogelijkheden.

De uitbreiding van de Netflix-bibliotheek heeft geen invloed op Nederland

Hoewel de uitbreiding van de Netflix-bibliotheek in eerste instantie spannend lijkt, zal deze enorme toevoeging van nieuwe content waarschijnlijk geen invloed hebben op Nederland.

De toevoeging van 15 (tot nu toe) AMC-shows zal alleen plaatsvinden in de Amerikaanse Netflix-bibliotheek en zal geen impact hebben op andere markten waar de rechten op AMC-series bij andere streamingdiensten liggen (zoals The Walking Dead, dat op Disney Plus wordt gestreamd).

Dit is jammer voor Nederlandse tv-fans, want sommige van de series die in de uitbreiding worden aangekondigd – zoals Anne Rice’s Interview With the Vampire, dat al 2 seizoenen heeft, of The Walking Dead: Daryl Dixon, wat al in 2023 werd uitgebracht – kunnen niet gestreamd worden op een van de beschikbare platforms in Nederland.

Neem je online veiligheid terug

 

  • Onbreekbare encryptie
  • Echte online privacy
  • Wereldwijd servernetwerk
  • Onbeperkt apparaten
  • Grenzeloos streamen
  • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant