Brazilië blokkeert X

sep 2, 2024

Wie zaterdag X wilde bezoeken in Brazilië kreeg dat niet voor elkaar. Het platform, dat voorheen bekend stond als Twitter, is in het land namelijk geblokkeerd. Dat gebeurde naar aanleiding van een geschil tussen de eigenaar van X – Elon Musk – en het Braziliaanse Hooggerechtshof, dat onder leiding staat van rechter Alexandre de Moraes.

Waarom is X (Twitter) geblokkeerd in Brazilië?

Het Hooggerechtshof van Brazilië heeft X (voorheen Twitter) landelijk geschorst nadat Elon Musk weigerde een lokale vertegenwoordiger aan te stellen, zoals vereist door de Braziliaanse wet. Ondanks het feit dat volgens de wet bedrijven die in Brazilië actief zijn, een juridische vertegenwoordiging in het land moeten hebben, sloot X op 17 augustus zijn Braziliaanse kantoor. Dat gebeurde nadat rechter Alexandre de Moraes had gedreigd de lokale medewerkers van X te vervolgen vanwege hun weigering om gebruikers te blokkeren, zoals door de rechtbank was bevolen.

Musk en de Moraes hebben al enige tijd een conflict, vooral rond kwesties zoals vrijheid van meningsuiting, extreemrechtse accounts en de verspreiding van desinformatie in Brazilië. De Moraes gaf eerder al meerdere keren opdracht om accounts op X te blokkeren als onderdeel van een breder onderzoek naar desinformatie en haatzaaiende uitlatingen die volgens hem de Braziliaanse democratie bedreigen. Die maatregelen stuitten Musk tegen de borst en hij beschuldigde de Moraes van het beperken van vrijheid van meningsuiting. Na het blokkeren van X noemde Musk de Moraes op X een ‘dictator’.

X is in Brazilië een belangrijk platform, ook voor politici. De blokkade van het platform kan daarom van invloed zijn op de verkiezingen die in oktober in het land worden gehouden.

X (Twitter) 10 dagen geblokkeerd in Venezuela

X (Twitter) 10 dagen geblokkeerd in Venezuela

“X get out of Venezuela for 10 days!” Dat zegt Nicolas Maduro, die net tot president van het land...
Wat is de best VPN voor Turkije

Beste VPN voor Turkije

Reizen is geweldig. Je ontdekt nieuwe plekken, ervaart andere culturen, proeft nieuw eten en leert...
Turkije blokkeert Instagram

Instagram geblokkeerd in Turkije

Instagrammen is in Turkije niet langer mogelijk. Het land heeft de toegang tot het sociale...
Hoe gebruik je Veo in Nederland?

Veo uitproberen? Dit is hoe je direct toegang krijgt

AI is helemaal in. Elke dag lanceren bedrijven, van de grootste techreuzen tot de kleinste...

Neem VPN Nederland mee op je reis naar Brazilië

Brazilië is een geweldige bestemming, maar dat mag niet ten koste gaan van je online vrijheid. Wil je tijdens je vakantie toegang blijven houden tot X, dan raden we je aan om VPN Nederland te gebruiken.

VPN Nederland is een virtueel privénetwerk dat speciaal is ontwikkeld om online beperkingen, blokkades en censuur te omzeilen, zoals de blokkering van Twitter in Brazilië.

Met de app kun je verbinding maken met een server buiten het land en dankzij onze unieke deblokkeertechnologie kun je vanuit Brazilië toegang krijgen tot X, en tot elke andere website of dienst die op jouw locatie geblokkeerd is.

Bij VPN Nederland geloven we sterk in online vrijheid voor iedereen. Daarom bieden we VPN Nederland gratis aan voor iedereen die een beetje extra online vrijheid nodig heeft. VPN Nederland is de enige gratis VPN zonder functionele beperkingen, zodat je direct zonder beperkingen van het internet kunt genieten zodra je de app downloadt.

Houd er rekening mee dat de autoriteiten in Brazilië dreigen met boetes van bijna $9.000 voor het gebruik van VPN’s om beperkingen van de overheid te omzeilen en toegang te krijgen tot X. Dus gebruik het op eigen risico. Wij geloven echter niet dat de autoriteiten individuele telefoons zullen controleren op VPN-apps. Toch is het verstandig om voorzichtig te zijn.

Neem je online veiligheid terug

 

  • Onbreekbare encryptie
  • Echte online privacy
  • Wereldwijd servernetwerk
  • Onbeperkt apparaten
  • Grenzeloos streamen
  • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant